Welkom in groep 8

In deze supergezellige klas zitten 25 leerlingen. Samen met hun leerkracht (meester Harmen) gaan ze er een leuk jaar van maken!

Op deze pagina en op de Facebook-pagina van school zullen regelmatig berichtjes van onze groep geplaatst worden, dus neem gerust af en toe een kijkje.

Stopmotion

Groep 8 heeft als schoolproject in tweetallen of drietallen een stop motion gemaakt. Dat houd in dat we allemaal foto’s achter elkaar maken en dan afspelen via een speciale app. Het was erg gezellig. iedereen heeft erg zijn best gedaan om een mooi decor te maken. Daarna heeft iedereen foto’s gemaakt. Op de laatste dag hebben we de filmpjes ge-upload hieronder staan de filmpjes die we gemaakt hebben:

De sint was weer in het land,
en is zo bij groep 8 beland.
De dag begon op straat waar de Sint niet wakker werd,
maar na een kus van Cynthia was hij weer alert.
Aan het einde van de dag kwam de Sint aan in de uithoek van de school,
samen met zijn pieten heel frivool.
Hij zag daar dat groep 8 mooie surprises had gemaakt,
iets wat bij de Sint de juiste snaar raakt.
De cadeaus waren precies de goede,
natuurlijk iets wat de Sint al vermoedde.
Inmiddels heeft de oude man Nederland weer verlaten,
en hangt de kerstverlichting weer in de straten

Groep 8 golft de mussen van het dak

Dat groep 8 sportief is aangelegd is voor de meesten geen geheim. Het ontdekken van een nieuwe sport was dan ook een koud kunstje. De klas is uitgenodigd door PGA Holland om te komen golfen op de Almkreek. Als u de foto’s bekijkt, ziet u dat ze talent hebben ook!

Groep 8 in Den Haag

Groep 8 is in Madurodam begonnen. Daar heeft de klas eerst het Democracity-spel gespeeld. Het doel was om zelf een stad te bouwen op basis van een politiek spel. Om tot een gezamenlijke uitwerking te komen, moest er gedebatteerd, overlegd en plannen gemaakt worden. Het resultaat was om trots op te zijn.

Na de miniatuurstad zijn we naar het politieke hart van Nederland gegaan; de Tweede Kamer. Daar zijn we rondgeleid en hebben we een uitleg gekregen over de gang van zaken in de Kamer. Net als de ochtend was dit erg interessant en de kinderen hebben dan ook geboeid geluisterd. Voor een beter indruk kunt u de foto’s hiernaast bekijken.