Welkom in groep 4b/7b!

Hallo,

Leuk dat u een kijkje komt nemen op de pagina van groep 4b/7b!

Wij zijn een gezellige en leuke klas van 24 kanjers: 8 kanjers uit groep 4 en 16 kanjers uit groep 7. We krijgen dit jaar de hele week les van juf Lisa de Fijter. We gaan dit jaar ontzettend leuke dingen doen, naast natuurlijk lessen volgen van de juf: groep 4 krijgt voor het eerst zwemles en gaan de tafels en hoofdletters leren. Groep 7 gaat oefenen voor het verkeersexamen en hebben dit jaar een natuurexpeditie bij Slot Loevestein.

We zullen af en toe iets op deze pagina zetten over wat we allemaal in de klas doen.

Tot snel! 

Meesters- en juffendag

Op donderdag 26 april hebben de meesters en juffen hun verjaardag gevierd. We hebben allerlei gezellige spelletjes gespeeld, een dansworkshop of spellencircuit gehad en een heerlijke High tea gehad met elkaar!

Koningsspelen

Op vrijdag 20 april hebben we eerst met z’n allen het Koningsontbijt gehad. Groep 4 ging daarna naar het sportveld voor de Koningsspelen, groep 7 deed dit ‘s middags. Het was een warme dag, maar met de nodige verkoeling toch erg geslaagd!

Spellen gymles (groep 7b)

De juf had voor de gymles verschillende groepsspellen klaargezet.

We hebben mega tafeltennis, airhockey, vier op een rij en levend kwartet gespeeld!

Sporten met de sportcoach (groep 7b)

Een aantal keer per jaar komt de sportcoach van de gemeente een gymles verzorgen. Begin van het jaar was dit voor de fittest, in januari voor het boksen en bootcamp en pas geleden voor korfbal. Omdat er al veel kinderen in de klas op korfbal zitten, was dit natuurlijk appeltje eitje! Maar Mark verzint altijd leuke en uitdagende opdrachten rondom de sport. En tsja… als er net één leerling te weinig is, dan moet juf maar even meespelen in een partijtje!

Wat hebben we fijn gesport met elkaar!

Een leuke rekenles in groep 4b..

Op woensdag hebben we met rekenen altijd de project les. We leren dan klokkijken, omgaan met geld of iets wat met meten te maken heeft. Maar soms hoort daar ook een puzzelopdrachtje bij. Deze keer was het een Chinees Tangram waarmee we een hondje of konijntje konden maken!

Kerstviering groep 4/7

Op donderdagavond 21 december hebben we het kerstfeest met elkaar gevierd in de klas. We hebben gezongen, gedichtjes voorgelezen en geluisterd naar een verhaal over nachtwaker Jack. We hebben met elkaar een mooie viering gehad.

De volgende ochtend hadden we kerstontbijt. Maar niet zomaar een ontbijt… We mochten in onze pyjama, foute kersttrui of onesie naar school komen en zo het ontbijt nuttigen. Wat hadden sommige kinderen uitgepakt en wat was het gezellig met elkaar!

De drie jongens op de foto hielpen mee met het opruimen van de kerstboom.. nou ja, opruimen?! 😉

Sinterklaas viering 2017

5 december was het dan zover…. Sinterklaas! ‘s Ochtends gingen we buiten op de Sint en zijn pieten wachten. Maar er was een probleempje! Juf Mirjam had een verhaaltje aan de vermoeide Sint voorgelezen en hij werd nu niet meer wakker!! Gelukkig kreeg de Fantasiepiet haar fantasie terug en werd de Sint wakker gekust.

We hebben een gezellige dag gehad met surprises, spelletjes en een film!

Tekenles groep 4/7

Een echte herfstopdracht: maak een kleurig spinnenweb voor de spin. Eerst meten met de liniaal en dan lijnen trekken.. Vervolgens met verschillende kleuren alles inkleuren en een spinnetje knutselen. En dit alles met een achtergrondmuziekje waarop we heerlijk meezingen! Wat een gezelligheid!

Les muziek groep 4/7

Elke woensdag heeft groep 4 muziek. Afgelopen week had groep 7 even wat tijd over.. dus gingen we gezellig samen de muziekles maken! We hebben een liedje geleerd waarbij we steeds sneller moesten zingen, tot het echt heel erg snel ging! Zelfs de juf kon het niet bijhouden.

Schoolreis Burgers’ Zoo

Op donderdag 14 september zijn we op schoolreis naar Burgers’ Zoo in Arnhem geweest. Na een busritje van een uur kwamen we aan bij de dierentuin. We gingen in groepjes allerlei dieren bekijken. Zo zagen we leeuwen, tijgers, pinguïns, vogels, apen, giraffen, zebra’s en prachtige vlinders. In de bus terug was het ook een gezellige boel met allerlei liedjes die gezongen werden. We hebben genoten!

Derde kamer project groep 7

De afgelopen twee weken heeft groep 7 het Derde Kamer project gedaan om meer te leren over de regering van Nederland. Want wie is nu eigenlijk de baas in Nederland? Door een werkboekje met opdrachten en bijbehorende filmpjes kwamen we erachter dat WIJ allemaal de baas zijn!

De eerste schoolweken..

De eerste schoolweken zitten er alweer op! We moesten even wennen aan de nieuwe klas en juf, maar werken al hartstikke goed en fijn met elkaar. En op vrijdagmiddag gaat groep 7 dansend het weekend in! 😉

Hierbij wat foto’s wat we allemaal doen in groep 4/7!