Welkom in de Ontdekkersgroep!

Wat leuk dat u/jij ook even op onze pagina kijkt!

Wij komen iedere maandag of dinsdagmiddag bij elkaar om met elkaar te leren en ontdekken. Op dit moment is onze groep in tweeën gesplitst. Op maandagmiddag komen de kinderen uit groep 3 en 4 en op dinsdagmiddag komen de kinderen uit groep 1 en 2 bij elkaar in de Ontdekkersgroep. In totaal zijn we met veertien kinderen.         

We beginnen ons uurtje altijd met een gesprek. Dit gesprek kan gaan over iets wat we in het nieuws hebben gehoord maar  het kan ook zijn dat we een bepaalde stelling bespreken. We leren onze mening onder woorden brengen en luisteren en reageren op de mening van een ander.  

Daarnaast staat “Het Ontdekkend Leren” centraal. We doen soms proefjes of bedenken onze eigen onderzoeken. Zo leren we steeds nieuwe oplossingen voor problemen ontdekken. 

Door al deze activiteiten heen leren we onze eigen vaardigheden en leerpunten kennen en neemt het leren samenwerken een belangrijke plaats in.  We mogen zelf meedenken over een nieuw thema en gaan zelf op zoek naar spullen of informatie die nodig zijn voor het thema.

Via deze site en de mail houden we samen met de juf alle papa’s en mama’s en andere belangstellende op de hoogte van onze ontdekkingen en ervaringen in de Ontdekkersgroep.

Tot de volgende keer, 

Groetjes van: Hugo, Morris, Stan, Mark, Roel, Stef, Thijs, Luca, Isa, Kian, Ramon, Luca, Stan en juf Lydia.

groep 3 en 4: Onderzochten de manier waarop pinguïns droog blijven:

Door middel van proefjes onderzochten we de werking van de vetlaag en de veren. We onderzochten of het ook uitmaakt welk soort vet je gebruikt.

Nabouwen met blokken vanaf een plaat met groep 2 :

Zoek het juiste aantal blokjes van elke soort en maak het gebouw precies na.

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen