Welkom in de Ontdekkersgroep!

Wat leuk dat u/jij ook even op onze pagina kijkt!

Wij komen iedere maandag of dinsdagmiddag bij elkaar om met elkaar te leren en ontdekken. Op dit moment is onze groep in tweeën gesplitst. Op maandagmiddag komen de kinderen uit groep 3 en 4 en op dinsdagmiddag komen de kinderen uit groep 1 en 2 bij elkaar in de Ontdekkersgroep. In totaal zijn we met vijftien kinderen.         

We beginnen ons uurtje altijd met een gesprek. Dit gesprek kan gaan over iets wat we in het nieuws hebben gehoord maar  het kan ook zijn dat we een bepaalde stelling bespreken. We leren onze mening onder woorden brengen en luisteren en reageren op de mening van een ander.  

Daarnaast staat “Het Ontdekkend Leren” centraal. We doen soms proefjes of bedenken onze eigen onderzoeken. Zo leren we steeds nieuwe oplossingen voor problemen ontdekken. 

Door al deze activiteiten heen leren we onze eigen vaardigheden en leerpunten kennen en neemt het leren samenwerken een belangrijke plaats in.  We mogen zelf meedenken over een nieuw thema en gaan zelf op zoek naar spullen of informatie die nodig zijn voor het thema.

Via deze site en de mail houden we samen met de juf alle papa’s en mama’s en andere belangstellende op de hoogte van onze ontdekkingen en ervaringen in de Ontdekkersgroep.

Tot de volgende keer, 

Groetjes van: Hugo, Morris, Iebe, Roel, Eva, Thijs, Luca, Daan, Esmee, Kian, Ramon, Luca, Stan, Sven, Anne en juf Lydia.

Groep 2: Onderzoekend leren: Hoe kan Haas weer naar de overkant van de snelweg komen?

De kinderen bedachten in groepjes van twee een oplossing voor Haas: Hoe kan hij met zijn gebroken poot veilig over de snelweg terug naar zijn eigen bos komen? Kian en Stan bedachten een stoplicht en een veilige auto waarin Haas kan oversteken. Anne en Sven bedachten een brug met een stoeltjeslift en een glijbaan. Ramon en Luca bedachten een reuze lift zodat Haas liggend op de brug gehesen kan worden om met een glijbaan weer aan de overkant in zachte kussens te kunnen glijden.

Groep 2; We deden proefjes met maizena en rozijnen.  We ontdekten dat maizena met water hard blijft als je erop drukt of als je er  een bolletje van maakt. Als je het bolletje daarna rustig op je hand laat liggen wordt alles weer vloeibaar! We ontdekten dat rozijnen gaan dansen als je ze in een glas met spa rood gooit.

groep 3 en 4: Onderzochten de manier waarop pinguïns droog blijven:

Door middel van proefjes onderzochten we de werking van de vetlaag en de veren. We onderzochten of het ook uitmaakt welk soort vet je gebruikt.

Nabouwen met blokken vanaf een plaat met groep 2 :

Zoek het juiste aantal blokjes van elke soort en maak het gebouw precies na.

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen