Welkom in groep 7

Wat leuk dat u een kijkje komt nemen op de groepspagina van groep 7!

In deze klas zitten 24 kinderen: 10 jongens en 14 meiden. Op maandag  krijgen zij les van juf Lisa de Fijter. De rest van de week staat meester Johan de Visser voor de klas. In groep 7 gaan we veel nieuwe dingen leren en doen. Zo hebben we dit jaar de CITO Entree toets en het verkeersexamen.

Op deze pagina zullen wij u op de hoogte houden van alle activiteiten van onze groep. Zo zetten we er af en toe een berichtje met soms wat foto’s op. Veel kijkplezier!

Fittest 6 maart 2017

Op maandag 6 maart was er een fittest voor de bovenbouw groepen van onze school. We gingen in ’t Verlaat tegen de andere groepen strijden voor de titel ‘Gezondste klas van 2017′.

Het was een heuse spelshow met spellen die we in groepjes moesten doen. Bij elk goed afgesloten onderdeel kreeg je golfballen. Als je de opdracht foutloos had gedaan kreeg je er 10, had je wat foutjes dan gingen er golfballen vanaf.

We begonnen het circuit met het spel voelen, ruiken en proeven. De naam zegt het al: we moesten voelen in een doos en opschrijven wat we dachten te voelen. Daarna aan een potje ruiken en tot slot nog proeven.

Het volgende groepje moest in de touwen klimmen om een groente of fruit op een kaartje te bekijken. Een letter uit het woord van het product moesten we gebruiken om een ander woord te maken. Dit hadden we helemaal goed geraden!

Bij het volgende spel moesten we over een balk bovenop een kast klimmen en een product in de juiste korf van de Schijf van Vijf gooien. Hier hadden we een aantal producten mis gegooid, maar hebben toch veel golfballen gehaald!

Daarna was het de opdracht dat we gingen kijken hoeveel suikerklontjes er in een pakje drinken zit. Wist u dat in een pakje Capri Sun wel 6 suikerklontjes zitten?!

Bij de volgende opdracht moesten we een aantal rondjes rennen om de rijst wafels en popcorn eraf te rennen. Voor een rijst wafel moet je 55 sec. en voor een handje popcorn zelfs 4.30 min. rennen!

Bij de laatste opdracht moesten we 234 gram pinda’s verzamelen zonder het gewicht op de weegschaal te zien. Hier zaten we maar 6 gram naast!

Uiteindelijk zijn wij als winnaar uitgeroepen tot ‘Gezondste klas van 2017’!!

We kregen een heerlijk sappig appeltje als prijs!

Sinterklaas in groep 7

Maandag 5 december vierden we Sinterklaas in groep 7. ’s Ochtends hebben we Sintlessen gedaan van rekenen en Leeslink. ’s Middags hebben we naar gedichten geluisterd en surprises uitgepakt. We hebben met elkaar een hele gezellige dag gehad!

Uilenles Altenatuur

Maandagmiddag 7 november was er in onze klas een gastles over uilen. Deze werd gegeven door twee vrijwilligers van de natuurbeschermingsvereniging Altenatuur. Eerst hebben we veel informatie gekregen over de verschillende uilen die in het Land van Heusden en Altena leven. Daarna mochten we braakballen van uilen gaan uitpluizen om te kijken wat de uil heeft gegeten. We kijken terug op een erg leerzame middag!

Uilen knutsel

Samen met Joke hebben we hele leuke herfstuiltjes geknutseld! Hiernaast is het resultaat te bewonderen.

Raketles ’t Gilde

Donderdagochtend 3 november hebben we een leuke les over techniek gehad van een gastdocent. Er is gesproken over technische beroepen en over alles wat door mensen is gemaakt in onze leefomgeving. De kinderen gingen ook zelf aan de slag met flessen, die uiteindelijk als een raket de lucht in vlogen!

Schoolreis Scheveningen

Maandag 19 september zijn we met groep 3 t/m 7 op schoolreis naar Scheveningen geweest. Het was voor onze klas de laatste keer op schoolreis, omdat we volgend jaar natuurlijk op schoolkamp gaan!

Na een uurtje in de bus kwamen we aan op het strand van Scheveningen. We zouden gaan kijken naar de oefening voor de paarden voor Prinsjesdag. Helaas was het erg druk en konden we de oefening niet heel goed zien. We hebben van een afstandje een aantal dingen kunnen zien. We zagen paarden in rondjes lopen, zij moesten zich goed concentreren en zich niet laten afleiden door het lawaai van het publiek. Ook werden er schoten gelost en rookbommen aangestoken.

Na de oefening kwam er een grote tank op het strand aangereden. We mochten allemaal een kijkje nemen in de tank en er bovenop klimmen. Een aantal kinderen mochten het geweer  op de tank uitproberen, maar hier heb je echt grote spierballen voor nodig!

Gelukkig kwam de juf met een goed alternatief omdat de oefening tegenviel: een bezoekje aan Sea Life. We zagen hier allerlei bijzondere vissen en waterdieren. Na dit bezoekje hebben we nog even op het strand gespeeld voordat we weer met de bus naar huis gingen.

We kijken terug op een gezellige en mooie dag met elkaar!