Groep 4a

Welkom in groep 4

In onze groep zitten 11 gezellige meiden en 14 stoere jongens.

Wij houden van grapjes, voorlezen, spelletjes doen, buurman en buurman kijken en samen tikkertje spelen op het plein. Verder doen we natuurlijk allemaal ons best om goed te werken in de klas.

We krijgen les van juf Eva Wuijten.

Met elkaar hopen we dit jaar veel leuke dingen te beleven.
Hiervan kunt u regelmatig foto’s terugvinden op de site.

Verkeersweek

In de week van 15 t/m 19 mei hadden we verkeersweek op school. Onze groep heeft veel activiteiten gehad rondom dit thema. Zo hebben we een les gehad over het gebruik van de gordel in de auto van ANWB streetwise, een verkeersborden tocht door Almkerk gemaakt, onze eigen racebaan/weg geknutseld en hebben we een kijkje mogen nemen bij het werk van de brandweer. (We mochten zelfs allemaal even proberen te blussen!) Kortom een super leuke en leerzame week!

Golf-les Almkreek

Op maandag 15 mei kregen wij en golf-les op golfpark Almkreek. In het zonnetje mochten we kennismaken met de sport golf. Wat hebben we een plezier gehad! Bedankt alle vrijwilligers!

Koningsspelen

Dit jaar mochten we opnieuw meedoen aan de koningsspelen.

We mogen terugkijken op een gezellige en sportieve ochtend!

Paasontbijt

Op donderdag 13 april vierden we in de klas Pasen. De ochtend begon met een lekker en gezellig ontbijt. Na de zwemles mochten we luisteren naar het Paasverhaal en zongen we liedjes. ’s Middags hebben we de paasgroet gebracht bij de bewoners van de Ster. Het was een geslaagde dag!

Fit test 2

Tijdens de fit test 2, hebben alle kinderen een actieve opdracht uitgevoerd. Met deze leerzame testen konden de kinderen ballen verdienen. Deze moesten zij in de juiste koker van de schijf van 5 stoppen. Welk team aan het eind de beste verhoudingen had in de kokers, won. Helaas hebben we niet gewonnen, maar wel veel plezier gehad!

Sneeuwpop knutselen

Afgelopen weken zijn de kinderen druk in de weer geweest met het maken van een sneeuwpop. De sneeuwpop is gemaakt van klei en kreeg een echte tak als bezem. Nadat hij mooi geverfd was, maakten we nog een leuke muts van wol. We zijn trots op het eindresultaat!

5 december

Op 5 december mochten wij op school het Sinterklaasfeest vieren.

Wat hebben we veel leuke dingen gedaan:

  • Een dans voor Sinterklaas en zijn Pieten
  • Pepernoten bakken
  • Knutselen
  • Een pepernoten spel
  • En nog veel meer

We kunnen terugkijken op een hele leuke dag!

Herfstwandeling

Op 8 november hebben we een les gekregen over vogels. Vervolgens hebben we met de groep een herfstwandeling gemaakt waarbij we op zoek gingen naar vogels, herfst ‘dingen’ en paddenstoelen.

Later hebben we in de klas champignons (paddenstoelen) onderzocht. Kortom, groep 4 genoot volop van de herfst!

Een week met juf Tessa

In de week na de herfstvakantie was juf Tessa bij ons in de klas. Zij kwam een weekje meedraaien in onze klas en heeft ons veel geholpen. Bedankt juf Tessa!

Deze week hebben we een geschiedenisles gehad over ‘verhalenvertellers’ uit de romeinse tijd en mochten we buiten naar een mythe over Rome luisteren. Op donderdag hebben we eindelijk, nadat we genoeg blikken hadden gespaard, een blikjestelefoon gemaakt. Het was een super gezellige week!

Tennisles

Op dinsdag 20 september hebben we een leuke tennisles gehad op de tennisbaan in Almkerk. Iedereen was enthousiast en wist de bal te raken. Het was een gezellige buitengymles waarbij we lekker sportief bezig zijn geweest.

Stapelen

Vandaag heeft groep 4 een nieuwe manier van stapelen geleerd!

Door goed samen te werken en elkaar te vertrouwen, hebben de kinderen een aantal mooie torens kunnen ‘stapelen’.

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen