Welkom in groep 1b/2b

Een hele leuke klas!
Op dit moment hebben wij 20 kinderen in de klas. Met elkaar hebben wij het heel gezellig.

We beginnen iedere ochtend in de kring om te zingen, te vertellen en te luisteren naar elkaar. In de loop van de schooldag komen we steeds terug in de kring om taal-, muziek- en rekenactiviteiten te doen. Tijdens de speel- en werkles spelen we in de hoeken en aan de tafels. Steeds zijn er een paar groepjes, die een knutselwerkje of een werkblad maken. Natuurlijk is er ook tijd om te bewegen. Dit doen we buiten als het mooi weer is en in het speellokaal als het regent. In de herfst en de winter hebben wij iedere dinsdagochtend een gymles.

In onze groep zijn 3 juffen: juf Hanny, juf Marjolein en juf Kim. Juf Hanny en juf Marjolein werken om de beurt. Op woensdag begint een juf en zij werkt dan 5 werkdagen achter elkaar. De andere juf begint dan weer op woensdag. 

Juf Kim is onze onderwijsassistente. Zij is iedere dag een poosje in onze groep.

Iedere ochtend rond 10 uur gaan we met elkaar drinken en een hapje eten.
Dit mogen alle kinderen meenemen in een tas.

Tot ziens!

het letterwinkeltje

Deze weken werken wij naar aanleiding van het boek: “het letterwinkeltje”.  In de klas hebben wij ook een letterwinkeltje. In het winkeltje worden letters, woorden en zinnen verkocht. De kinderen mogen de eerste letter van hun naam maken van brooddeeg en van papier. De papieren letters worden versierd met houtspaanders, rietjes en luciferhoutjes. De kinderen van groep 1 versieren hun letter met plakkers. In onze “macaronitafel” zitten veel letters, vormen en cijfers verstopt. Het is een hele uitdaging om deze te vinden met een doek over de tafel heen.

De kinderen van groep 1 hebben een letterwandeling gemaakt door het dorp. Een week eerder deed groep 2 dat. Zij hebben veel letters gevonden onderweg en er foto’s van gemaakt. Voor groep 1 was het heel leuk om te zoeken waar deze foto’s gemaakt waren. Bij de bakker werden de kinderen verrast met een kaasstengel of krentenbol.

Buiten kunnen we genieten van mooi herfstweer.

Een kijkje in onze groep!

Het schooljaar is weer gestart. In deze eerste weken maken we kennis met elkaar en werken we over de kleuren en vormen. We lezen onder andere de verhalen van Elmer de olifant. Tijdens de werkles spelen en werken we aan de tafels en in de hoeken. Natuurlijk genieten we ook nog van het mooie weer tijdens het buitenspelen. Veel plezier met het kijken naar de foto’s.

Op schoolreis!

Oooo was het spannend! Op woensdag 13 september gingen alle kleuters op schoolreis met een echte, grote bus! De reis ging naar “het Ganzennest” in Kaatsheuvel. In de bus was het al meteen gezellig. De tassen met snoepjes gingen al open toen we nog in Almkerk reden 🙂 Natuurlijk hebben we ook liedjes gezongen met elkaar. Gelukkig konden we daar binnen spelen op de springkussens, de ballenbak, een grote bouwhoek, de discohoek, de televisiehoek, de glijbanen en de klimtoestellen. Iedereen kreeg limonade en een lekker snoepje. Aan het einde van de ochtend hebben we nog genoten van een ijsje en konden we nog even buiten spelen. Het was een geslaagd schoolreisje!