Welkom in groep 1b/2b

Een hele leuke klas!
Op dit moment hebben wij 28 kinderen in de klas. Met elkaar hebben wij het heel gezellig.

We beginnen iedere ochtend in de kring om te zingen, te vertellen en te luisteren naar elkaar. In de loop van de schooldag komen we steeds terug in de kring om taal-, muziek- en rekenactiviteiten te doen. Tijdens de speel- en werkles spelen we in de hoeken en aan de tafels. Steeds zijn er een paar groepjes, die een knutselwerkje of een werkblad maken. Natuurlijk is er ook tijd om te bewegen. Dit doen we buiten als het mooi weer is en in het speellokaal als het regent. In de herfst en de winter hebben wij iedere dinsdagochtend een gymles.

In onze groep zijn 3 juffen: juf Hanny, juf Marjolein en juf Kim. Juf Hanny en juf Marjolein werken om de beurt. Op woensdag begint een juf en zij werkt dan 5 werkdagen achter elkaar. De andere juf begint dan weer op woensdag. 

Juf Kim is onze onderwijsassistente. Zij is iedere dag een poosje in onze groep.

Iedere ochtend rond 10 uur gaan we met elkaar drinken en een hapje eten.
Dit mogen alle kinderen meenemen in een tas.

Tot ziens!

Paasfeest

Op donderdag 13 april vierden wij in de hele school het paasfeest. Alle groepen kregen een heerlijk ontbijt geheel verzorgd door onze ouderraad. Daarna werd het paasverhaal verteld en met elkaar zongen we paasliedjes. In Altenahove mochten wij ook komen zingen. De grote zaal zat helemaal vol met mensen die naar onze paas- en lenteliedjes kwamen luisteren. Gerd Broekhuizen heeft ons begeleid met de gitaar. Het was een prachtig optreden! Tenslotte hebben we mooie bloemstukken uitgedeeld voor in de huiskamers van Altenahove. Het was een mooi paasfeest!

Hoera, het is lente!

Het is heerlijk lenteweer geweest! We konden heel lang buitenspelen. Dat was genieten….

Indianenfeest!

Als afsluiting van het thema “indianen” hebben we op woensdag 22 maart een indianenfeest gevierd! Wat een feest was dat! Alle kleuters en juffen hebben genoten van een geweldige poppenkast voorstelling. Natuurlijk hebben we nog veel meer gedaan: cake versieren (en opeten :-), een indianenketting gemaakt, spelletjes en fruit eten.

thema kunst

Deze week zijn we enthousiast van start gegaan met ons thema “kunst”.
Vrijdagochtend 10 februari hebben alle kleuters een workshop gehad van Karin en Olga van Atelier Oké uit Sleeuwijk.
Anderhalf uur lang konden de kinderen genieten van een teken- en schilderbeleving. Hierbij ging het niet om het uiteindelijke resultaat, maar om de beleving. De kinderen mochten filosoferen wat ze zagen in een schilderij. Het was verrassend welke gevoelens het opriep bij de kinderen.
Vervolgens mochten de kinderen zelf aan de slag. Eerst schilderden ze op verschillende soorten muziek in lucht, daarna met een dikke stift op behangpapier. Met de “watermuziek” gingen ze verder. Op schilderpapier werd er een lijnenspel getekend op geleide van de muziek. Daarna kreeg iedereen een verfpalet om het schilderij compleet te maken.

Op bezoek bij de bouwplaats!

Op woensdag 1 februari hebben wij het thema “bouwen” afgeloten met een bezoek aan een echte bouwplaats. Wat hebben we genoten van dit thema en veel geleerd! We mochten op bezoek komen bij de bouwplaats van meneer Tankens, de opa van Luca. De kinderen kregen uitleg over veiligheid op de bouw en konden bijvoorbeeld het aantal hamers, spijkers, kruiwagens en dakpannen tellen in één van de huizen. Het was wel vreemd dat er nog geen ramen in het huis zaten en de stopcontacten waren al op de muur getekend, maar nog niet gemaakt. Tijdens de wandeling buiten zagen we de hijskraan in actie. Voor iedereen was er nog een leuk tasje met een verrassing om mee naar huis te nemen.

Baby Josje in bad

Flore heeft een zusje gekregen: Josje. Josje mocht in onze groep in bad en dat vonden we allemaal heel leuk en interessant.

Kinderboekenweek 2016: “Voor altijd jong”

Tijdens de kinderboekenweek zijn er oma’s en een opa in onze groep geweest om voor te lezen. Wat vonden we dit prachtig! Ook hebben we een spelletjesmiddag gehad met hulp van opa’s en oma’s. In kleine groepjes deden ze gezelschapsspelletjes met ons. Wat lief dat deze oma’s en opa’s dit met ons wilden doen en wat was het gezellig. In de kring hebben we nog liedjes gezongen met elkaar en tenslotte nog drinken met wat lekkers.

Appelmoes maken 

Het is kinderboekenweek! In de groep hebben we het prentenboek “Boer Boris gaat naar oma” gelezen. In dit prentenboek wordt er van appels appeltaart en appelsap gemaakt. Wij hebben bedacht dat we van appels ook appelmoes kunnen maken. Joke heeft ons geholpen. Bedankt, Joke!

Schoolreis groep 1 en 2 naar “Pukkemuk”

Op woensdag 7 september zijn alle kleuters op schoolreis geweest naar “Pukkemuk” in Dongen. Na een gezellige busrit mochten alle kinderen eerst even binnen spelen. Daarna was het tijd om buiten te spelen. Het was heerlijk weer, dus alle kinderen konden genieten van de attracties buiten. Favoriet was de bootjesbaan! Verder hebben we het boerensprookjesbos bekeken, gespeeld in het zand, gereden op de grote skelters en natuurlijk de vele dieren gezien. Gelukkig mocht iedereen onbeperkt ranja drinken en tenslotte werden alle kinderen getrakteerd op een waterijsje.

Jippie, wij gaan weer naar school!

Op maandag 22 augustus was ons eerste schooldag van dit schooljaar. Wat leuk om elkaar weer te zien! Er zijn ook vijf nieuwe kinderen in onze groep: Chénaya, Malin, Rhodé, Flore en Tim. Van harte welkom in onze groep. Met elkaar gaan we er een fijn en gezellig schooljaar van maken. Hieronder staan wat foto’s van onze eerste speel- en werkles.